Голова Samsung виявився шахраєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Samsung виявився шахраєм

Кримінал
437
Голові Ради директорів південнокорейської фірми Samsung Лі Кун Хі пред'явлені обвинувачення в податковому шахрайстві і зловживанні довірою власників. Заява співробітників прокуратури стала результатом тримісячного розслідування справи про підкуп посадових осіб у найбільшій корпорації Південної Кореї.
Розслідування почалося після того, як у листопаді минулого року колишній високопоставлений співробітник Samsung Group Кім Ен Чер оприлюднив інформацію про наявність у компанії спеціального фонду для хабарів у розмірі $215 млн., а також звинуватив членів сім'ї голови ради директорів Samsung Group ЛІ Гим Хі в розтраті приналежних компанії $65 млн.
Керівництво компанії, у тому числі особисто Лі Кун Хі, відкинули всі звинувачення.
15 січня в штаб-квартиру південно-корейського холдингу Samsung Group наскочила поліція, що довго обшукувала компанію, намагаючись знайти свідчення існування того самого секретного грошового фонду.
На допит були викликані сам Лі Гим Хі, його дружина, яку підозрюють у покупці картин та інших творів мистецтва за рахунок коштів з банківських рахунків, відкритих на підставних осіб, а також син голови Samsung Group і його зять.
Корпорація Samsung найбільш відома як виробник електроніки, але, крім того, вона є одним зі світових лідерів в галузі кораблебудування. По усім світі в корпорації працюють 754 тис. чоловік. Обсяг річного прибутку Samsung перевищує $14 млрд
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас