Експерт: Транспортування каспійської нафти по Одеса-Броди може початись вже в 2008 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Транспортування каспійської нафти по Одеса-Броди може початись вже в 2008 р

Енергетика
101
Україна може почати транспортування каспійської нафти з узбережжя Чорного моря в Словаччину магістральним нафтопроводом Одеса-Броди вже в 2008 році, вважає уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
"Залишилося мало, залагодити якісь дріб'язки. І ми зможемо показати всій Європі та усьому світу, що ми на практиці вже цього року можемо від 7 до 9 млн тонн нафти качати за маршрутом Одеса-Броди-Словаччина-Чехія", - сказав він у Києві в середу під час зустрічі із представниками дипломатичних місій, акредитованих в Україні.
Соколовський повідомив, що ВАТ "Укртранснафта", оператор нафтотранспортної системи України, уклало угоду з Transpetrol (Словаччина) про транспортування нафти для компанії Сeska rafinerska a.s. (Чехія), виробничі потужності якої складаються із двох нафтопереробних (НПЗ) у Кралупах і Литвинові загальною потужністю близько 8 млн тонн нафти на рік.
Чеський трубопровідний оператор MEROCRa. s., за його словами, підтвердив готовність транспортувати каспійську нафту на НПЗ у Кралупах і Литвинові
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас