У Китаї будуть штрафувати за пластикові пакети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї будуть штрафувати за пластикові пакети

Казна та Політика
116
У Китаї з 1 червня будуть штрафувати за користування пластиковими пакетами. З торговельних підприємств і дрібних приватних продавців будуть стягувати майже $1,5 тис. за використання безкоштовних пластикових пакетиків для упаковки.
Рішення прийняли через екологічне забруднення. Щодня в Китаї використовують до 3 млрд пластикових пакетів. Їх після разового використання викидають на вулицю.
Під час кампанії з захисту навколишнього середовища уряд КНР у лютому цього року закрив завод ”Хуачан”. Це найбільший у країні виробник пластикових пакетів. Щорічний прибуток підприємства становив майже $305 млрд. Із червня в країні вводять повну заборону на виробництво, продаж і використання пластикових пакетів, товщина яких перевищує 0,025 мм
У січні цього року австралійський уряд заборонив використання поліетиленових пакетів. Франція розглядає подібне рішення з 2006 року. До 2010 закон про заборону використання поліетиленових і пластикових упаковок планує прийняти італійський уряд.
Наприкінці 1990-х у Тихому океані виявили величезний плавучий сміттєвий острів. Купа сміття, що учені назвали ”супом із пластику”, тримається на невеликій глибині завдяки підводним течіям. Відходи можна побачити навіть із корабля - в основному це вироби із пластику. Фахівці-океанологи стверджують, що площа плаваючого сміття вдвічі перевищує континентальну площу США.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас