Ринок нафти зупинився після рекордів, очікуючи дані щодо запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти зупинився після рекордів, очікуючи дані щодо запасів

Енергетика
93
Ціна на нафту демонструє слабку динаміку на азіатських торгах NYMEX. Учасники ринку чекають даних щодо запасів "чорного золота" у США і розраховують на подальше зростання котирувань.
Чергові рекорди на ринку нафти частково пояснюються хвилею неприємних новин з регіонів видобутку та доставки, а також повідомленнями, які викликали до життя нові занепокоєння фундаментального характеру. Про те, що нафтові ф'ючерси стали одним з найбільш дохідних інструментів, почали говорити не тільки аналітики, але агентства новин, тому що просте порівняння збільшення ціни на нафту і фондових індексів показує перевагу вкладень у сировинні контракти. За рік нафта подорожчала на 79%, а от фондові індекси в США знизилися.
Іншим істотним фактором, що може почати відігравати значну роль у найближчі тижні, може стати обговорення питання резервів видобутку в країнах поза ОПЕК. При тому, що Бразилія відрапортувала про знаходження родовища із запасами більше 30 млрд. барелів, на ринку більшу увагу привертають новини про падіння видобутку в Росії, що є другим за розміром постачальником нафти на світовий ринок. Видобуток у країнах поза ОПЕК менш прозорий, ніж у цій могутній організації, а тому для чуток і спекуляцій існує величезний простір, що може бути використано спекулянтами на ринку.
Втім, поки нафта залишається найбільш дохідним інструментом, а фондові ринки будуть перебувати в застої, то підвищення ціни на нафту, нехай і невиправдане, майже гарантовано. Навіть після узяття нових рекордів ринок нафти не демонструє тенденції до помітної корекції. Станом на 9:15 за Москвою, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в травні коштує $113,65, що на $0,14 нижче від ціни закриття напередодні. Нафта марки Brent також лише трохи дешевшає на $0,30 до $111,30.
Сценарій майбутнього дня багато в чому буде визначений даними з Міністерства енергетики США. За прогнозами, запаси нафти в штатах виростуть на 1,5-1,8 млн. барелів, а бензину скоротяться на 1,8-2 млн. барелів. Втім, як відзначають різні експерти по ринку нафти, запаси по обох позиціях перебувають на прийнятних рівнях
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас