Підвищення цін на газ найбільше вдарить по сільському населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення цін на газ найбільше вдарить по сільському населенню

Енергетика
230
Підвищення цін на газ найбільше вдарить по сільському населенню. Таку думку висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газизулін.
"По-перше, потрібно почекати рішення Національної комісії з регулювання електроенергетики, оскільки саме ця комісія встановлює ціни на газ для всіх груп споживачів, зокрема побутових", - сказав Газизулін, коментуючи урядову рекомендацію щомісяця підвищувати ціни на газ для населення.
На його думку, це рішення буде мати як позитивні, так і негативні наслідки. Серед позитивних експерт назвав деяке поліпшення фінансового стану компанії "Нафтогаз Україна". Серед негативних факторів економіст відзначив зменшення частки існуючих доходів, які населення зможе витрачати на товари та послуги. "Тобто, населення буде більше витрачати на послуги з газопостачання", - сказав він.
"Найбільш уразливим у цій ситуації є населення, що живе в сільській місцевості. Там газ використовується для опалення приміщень. Тільки для цієї групи підвищення може мати істотні наслідки з початком опалювального сезону. Але уряд ще має час переглянути систему надання субсидії або, можливо, ввести додаткову допомогу", - відзначив Газизулін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас