Ціна на нафту встановлює нові рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту встановлює нові рекорди

Енергетика
221
У денні години вівторка 15 квітня перед відкриттям регулярних торгів NYMEX ціна на нафту встановила черговий рекорд на позначці $112,85, а потім після невеликого відкоту торкнулася позначки $112,96.
Станом на 15:10, ціна на нафту марки Light Sweet з поставкою в травні перебуває біля рівня $112,79 за барель і має всі шанси продовжити низку нових рекордів.
Ринок відіграє новини про закриття четвертого нафтового термінала на тихоокеанському узбережжі Мексики, звідки нафта доставляється в США. Крім того, італійська Eni (E) повідомила про проблеми в Нігерії, хоча обсяги видобутку скоротяться лише на 5 тис. барелів.
При цьому стало відомо, що імпорт дизельного палива Китаєм у березні виріс на 49%. Кілька експертів уже відзначають, що економічний спад у США не приводить до зниження темпів зростання споживання нафти на ринках, що розвиваються, і буде робити постійний тиск на котирування нафтових ф'ючерсів. Тим більше, що зростання цін на нафту підтримується слабким доларом.
З вересня, коли ФРС США почала знижувати ставку, долар ослаб відносно євро на 12%, а ціна на нафту виросла на 37%. У порівнянні з аналогічним періодом роком раніше ціна на нафту виросла на 77%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас