Казахстан тимчасово заборонив експорт пшениці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан тимчасово заборонив експорт пшениці

Аграрний ринок
105
"15 квітня ухвалено рішення про введення заборони на експорт зерна пшениці без обмеження експорту борошна на період до 1 вересня 2008 року, тобто до нового врожаю", - цитує РІА Новости повідомлення прес-служби уряду країни.
Підставою для такого рішення, говориться в документі, стала "необхідність забезпечення продовольчої безпеки країни в умовах істотного зростання цін на світовому зерновому ринку та дефіциту продовольчого зерна у світі".
За даними уряду, станом на 10 квітня в Казахстані є 8,1 мільйона тонн зерна, у тому числі продовольчого - 4,7 мільйони тонн.
"На сьогоднішній день експортний потенціал становить порядку 1,2 мільйони тонн продовольчого зерна, що при наявних темпах відвантаження може бути вивезене за межі країни протягом місяця", - говориться в повідомленні.
На світовому ринку продовольства останнім часом серйозно відчувається помітне скорочення поставок, оскільки провідні експортери сільгосппродукції, у першу чергу зерна, забороняють або обмежують експортні продажі. У той же час уряди різних країн все частіше укладають закриті двосторонні бартерні угоди з державами, що експортують продовольство, оскільки вони дають можливість обійти такі обмеження
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас