Черновецький обіцяє відкрити станцію метро "Львівська брама" до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький обіцяє відкрити станцію метро "Львівська брама" до Євро-2012

Казна та Політика
304
Голова КМДА Леонід Черновецький сподівається на співробітництво з ЄБРР при відкритті станції метро "Львівська брама". Про це Київський міський голова заявив журналістам під час робочої поїздки на станцію метро "Львівська брама".
За його словами, ЄБРР ознайомився з декількома проектами будівництва транспортних розв'язок у Києві і добре відгукнувся про проект будівництва станції "Львівська брама". "Це дає можливість наполягати на будівництві в більш швидкі строки", - вважає Черновецький. "У яких строках? У таких установах (ЄБРР - ред.) існують різні таємниці. Я не хочу їх злякати", - пояснив мер.
За інформацією Черновецького відкриття "Львівської брами" буде коштувати мінімум 300 млн гривень. Мер пообіцяв, що законсервована станція буде запущена до Євро-2012.
Перший заступник голови КМДА Денис Басс відзначив, що при будівництві даної станції метро проект реконструкції Львівської площі буде частково змінений. Зокрема, до того ж заплановане будівництво торговельних і розважальних об'єктів, а також транспортної розв'язки, щоб розвантажити дорожній рух по вулиці Артема. За рахунок цієї станції буде розвантажений наземний транспорт у час-пік, майже до 10 тис. пасажирів на годину.
Нагадаємо, будівництво станції почалося в 1989 році, і, її відкриття планувалося на 1996 рік. Однак через нестачу коштів, а також через відсутність концепції реконструкції Львівської площі будівництво припинилося. Інвестиційний конкурс на будівництво станції та реконструкції площі виграв ТОВ "Зубр ЛТД".
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас