Костусєв зекономив 5 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Костусєв зекономив 5 мільйонів

Казна та Політика
160
Торік Антимонопольний комітет України витратив на свою діяльність 41,1 мільйона гривень. При цьому підопічні Олексія Костусєва заощадили 5 мільйонів гривень, які передбачалися на витрати відомства.
У середньому співробітники комітету одержували торік близько 2,4 тисячі гривень. Оклади склали левову частку витрат комітету - більше 23,6 мільйона гривень. Ще 8,3 мільйона комітет витратив на премії та інші доплати.
Більше 7 мільйонів «потягнула» діяльність АМКУ в сфері державних закупівель.
Житлові питання вирішувалися в АМКУ «зі скрипом». Споконвічно на житло співробітникам не передбачалося ні копійки. Лише в березні уряд вніс зміни в держбюджет, якими передбачалася покупка двох квартир. Кожна коштувала комітету близько півмільйона гривень.
Така ж історія зі статтею «Покупка землі та нематеріальних активів». Відповідно до змін у держбюджет, комітет планував витратити на неї 680 тисяч гривень. Однак фактично відомство перерахувало тільки третю частину від цієї суми. І та «зависла» на рахунках у зв'язку з неможливістю зробити оплату.
Будівельні роботи затягли на 3,4 мільйони гривень. Як говориться у фінансовому звіті АМКУ, на ці кошти провели ремонт «службових приміщень і підвалу на вулиці Урицького, 45». За цією адресою знаходиться центральний апарат комітету. Ще 282,9 тисячі пішло на поточні ремонти приміщень та устаткування.
Комунальні послуги "з'їли" 2,5 мільйони державних коштів. По третині мільйона керівники комітету витратили на електроенергію та обігрів приміщень. На відрядження співробітники АМКУ витратили більше 241 тисячі гривень. При цьому в 2006 році витрати по цій статті були не набагато меншими - 207 тисяч гривень. Ще майже півмільйона комітет витратив на ручки, папір, фарбу для принтерів та інші необхідні в офісній роботі речі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас