Ринок нафти росте до нових рекордів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти росте до нових рекордів

Енергетика
224
Ціна на нафту встановила в ранкові години 15 квітня новий рекорд і може продовжити рости на слабості фондового ринку. Інвестори знову використовують нафтові ф'ючерси як інструмент наддоходів за відсутності альтернатив і слабості долара.
Ринок нафти демонструє стійку зворотну залежність із фондовим ринком. Напередодні американські акції знову були під тиском неприємних новин з банку Wachovia Corp., що був змушений опублікувати свій звіт про збитки на чотири дні раніше запланованого. Падіння після того американських фондових індексів знову зробило нафтові ф'ючерси простим і привабливим інструментом для одержання доходів, адже барель нафти не може подати документи на захист від кредиторів. Слабість американського долара на вечірніх торгах у Нью-Йорку та у ранкові години азіатської сесії також забезпечує підтримку ринку нафти.
На електронних торгах NYMEX в Азії ціна на нафту встигла оновити рекорд торговельної сесії, що був зафіксований на позначці $112,48 за барель WTI, або Light Sweet. Станом на 8:50 за Москвою, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в травні коштує $112,42, що на $0,66 вище від рекордної ціни закриття напередодні. Суміш Brent також дорожчає до $110,40, що на $0,56 вище від ціни закриття напередодні. Присутність на стрічках новин про закриття нафтового термінала на тихоокеанському узбережжі Мексики, а також мікроскопічні проблеми нафтової інфраструктури в Нігерії лише забезпечує психологічну підтримку нафтовим спекулянтом, але головним двигуном зростання ціни залишається відсутність альтернатив на тлі слабкого долара та падіння американського фондового ринку. Тому ймовірність подальшого зростання ціни на нафту надзвичайно висока, якщо схожа ситуація продовжить існувати, тим більше, що в США наступив сезон звітів, що поки не приніс приємних несподіванок, а більше розчаровує інвесторів. Більше того, на поточному тижні звітують ключові фінансові компанії США, чиї результати здатні вкрай негативно вплинути на динаміку фондових індексів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас