Прокуратура Київської області цього тижня внесе позови в суд щодо знесення 91 котеджа на косі Канівського водосховища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Київської області цього тижня внесе позови в суд щодо знесення 91 котеджа на косі Канівського водосховища

Кримінал
432
Прокуратура Київської області на поточному тижні внесе в суд позови для ухвалення рішення про знесення 91 котеджу, які належать відомим в Україні людям, на косі Канівського водоймища в Обухівському районі, повідомив прокурор Київської області Олександр Гардецький на колегії прокуратури Київської області в понеділок.
За його словами, на косі Канівського водоймища в Обухівському районі побудований 91 котедж без яких-небудь документів. "Контролюючі органи Обухівського району не бачили цього", - сказав Гардецький.
Він повідомив, що обласна прокуратура одержала інформацію про суму збитків, завданих зведенням цих будинків. "Ми порушимо кримінальну справу відносно глави кооперативу, і на цьому тижні підуть перші позови (у суд) про знесення (котеджів)", - підкреслив прокурор області.
Гардецький також додав: " Я знаю, що мене чекає". У цьому контексті він закликав співробітників прокуратури, а також правоохоронних органів не бояться, проводити перевірки та порушувати кримінальні справи, що стосуються порушень земельного законодавства.
"Я вас закликаю до співробітництва, ховатися за спини у вас не буде часу", - відзначив прокурор.
Він також дорікнув співробітників районних прокуратур, які підкоряються прокуратурі Київської області, в остраху розслідувати факти порушення земельного законодавства через те, що за цими фактами стоять високопоставлені чиновники. "Кому з новим керівництвом області не по дорозі, буде те, що із прокуратурами Обухівського та Фастівського районів - повне розформування (кадрове оновлення)", - відзначив Гардецький.
За словами прокурора області, деякі зі співробітників органів прокуратури "злякалися". Так Гардецький розповів, що один із прокурорів сказав заступникові обласного прокурора, що боїться перевіряти наявність документів по порушеннях, пов'язаних з видобутком в одному з кар'єрів Київської області, оскільки нібито за цим усім стоїть високопоставлена особа.
"За цими кар'єрами, у першу чергу стоїть закон", - сказав Гардецький, відзначивши, що такі прокурори, які бояться, не повинні працювати в прокуратурі.
"Я своїм прикладом намагаюся показати, що не потрібно нічого бояться", - додав прокурор Київської області
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас