Goldman Sachs: Прибутки американських компаній жахливі і загрожують обвалом ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: Прибутки американських компаній жахливі і загрожують обвалом ринку

Казна та Політика
533
Розпачливий старт сезону звітів американських компаній за I квартал є провісником падіння ринку, говориться 14 квітня в доповіді аналітиків Goldman Sachs Group Inc. (GS).
“Перші ознаки жахливі, - пишуть аналітики під керівництвом Девіда Костіна, стратегічного аналітика з американського ринку в Goldman Sachs. - Ми, у цілому, очікуємо результатів, що розчаровують, і хвилю знижених прогнозів, які відправлять індекс Standard & Poor's 500 у падіння в найближчі тижні”. За підсумками березня американський ринок втратив 0,71%, за перші три місяці року 9,41%. Навіть за підсумками 12 місяців американський ринок уже перебуває в мінусі на 5,36%.
Втім, аналогічні тенденції простежуються і на інших ринках. Аналіз даних із усього світу показав, що протягом I кварталу ринки, що розвиваються, упали на 10,56%, а розвинені знизилися на 8,95%. “Майже рекордні ціни на сировинні товари, майже рекордно низька прибутковість десятилітніх облігацій США, долар, що слабшає, а також потенційний вплив прогнозованої рецесії в США на світову економіку внесли свій внесок у підвищення волатильності і невизначеності на ринку в I кварталі”, - заявив Говард Сільверблатт, старший індексний аналітик агентства Standard & Poor's.
Всі великі гравці ринку, що відзвітувалися з початку квітня, оголосили про зниження прибутку. Причому звіт General Electric Co. (GE) привів до того, що S&P 500 обвалився на 2,7%. Аналітики постійно скорочують свої очікування відносно прибутку компаній S&P 500 в I кварталі. Якщо тижнем раніше прогнозувалося падіння прибутку в середньому на 11,3% за версією Bloomberg, то на поточному тижні прогноз становить 12,3%.
Аналітики Goldman Sachs також указують, що на прогнози аналітиків будуть впливати і досить обережні оцінки керівництва компаній на весь фінансовий рік. На даний момент прогноз зростання прибутку в 2008 році становить у середньому на 11% проти 15% на початку року
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас