Долар знизився до євро на заявах Wachovia про збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар знизився до євро на заявах Wachovia про збитки

Валюта
459
Долар знизився до євро під час торгів у понеділок, після того як американський банк Wachovia зненацька заявив про збиток, повідомляє агентство Bloomberg.
До 15:31 курс долара до євро впав до $1,5861 з $1,5808 у п'ятницю. Раніше під час торгів він піднімався до $1,56 на заяві Групи семи про заклопотаність різким ослабленням долара.
Wachovia, четвертий за розміром американський банк, зненацька одержав за підсумками першого кварталу збиток у розмірі $393 млн, або 20 центів у розрахунку на акцію, через іпотечні папери. Аналітики прогнозували чистий прибуток банку в середньому на рівні 40 центів на акцію.
Банк також оголосив про намір збільшити капітал за рахунок продажу акцій стороннім інвесторам. У понеділок він почав розміщувати на ринку звичайні та привілейовані акції загальним обсягом $7 млрд.
Акції банку подешевшали під час електронних торгів у понеділок на 2% - до $27,27.
"Будь-яке зростання курсу долара буде короткочасним, - вважає аналітик Standard Chartered Роберт Мінікін. - Заява G7 не намітила ніяких шляхів у вирішенні проблем кредитних ринків".
Крім того, подорожчанню євро сприяли коментарі члена ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Іва Мерша, що заявили, що банк не може дозволити собі знизити базову процентну ставку цього року, тому що інфляція, імовірно, буде триматися і в 2008, і в 2009 році вище цільового рівня 2%.
На його думку, в ЄЦБ немає ніякої можливості знизити ставку до кінця цього року. Таким чином, уже четвертий представник банку дає зрозуміти, що він не буде прислухатися до поради Міжнародного валютного фонду піти за Федеральною резервною системою США і Банком Англії, які провели скорочення ставок з метою підтримки економічного зростання.
У понеділок на долар може вплинути статистика роздрібних продажів у США. На думку опитаних Bloomberg економістів, продажі продовжили скорочуватися в березні після падіння на 0,6% у лютому.
"Зростання долара після засідання G7 буде тимчасовим, - вважає менеджер Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Тецухиса Хаясі. - Економіка США перебуває в рецесії, імовірно, з кінця минулого року".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас