Податкова захопила офіс Кредобанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова захопила офіс Кредобанку

Кримінал
3617
Співробітники податкової міліції захопили офіс київської філії Кредобанку, закрили в ньому персонал банку і його клієнтів, відключили їхні телефони і не випускали нікого, поки не провели виїмку документів.
Свої дії в ДПАУ пояснюють боротьбою з конвертаційними центрами та відмиванням брудних грошей, до якого були причетні співробітники банку.
Радник голови правління Кредобанку Роман Шостак розповів, що несподівана поява в банку людей зі зброєю була сприйнята як напад. "Коли з ноги вибивають двері, то не особливо розбереш, у який чобіт ця нога взута, - відзначив він. - Декільком співробітникам, серед яких була вагітна жінка, довелося викликати швидку. А директор філії був госпіталізований у передінфарктному стані, чому кілька годин опиралися співробітники податкової".
У податковій міліції ДПАУ повідомили, що атака Кредобанку - це боротьба із протизаконною конвертацією грошей. "Є кримінальна справа, порушена прокуратурою Житомирської області і передана для розслідування в слідчий відділ управління податкової міліції Житомирської області за ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу - ухилення, фіктивне підприємництво і легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, - пояснило джерело. - Прокуратура винесла постанову, на її підставі Богунський райсуд Житомира виніс 18 санкцій на обшуки в Києві та Житомирській області".
"До Кредобанку в податкової міліції питань нема, вони є до низки посадових осіб київської філії - від начальників відділу і їхніх замів до операціоністів, - заявило джерело. - Вони видавали великі суми готівки по рахунках фіктивних підприємств - біля десяти структур і приватних осіб, які в основному були зареєстровані в Житомирі. Але рахунки проводили через київський Кредобанк. Мова йде про 80 млн грн за IV квартал 2007 року. Підозрювані дають свідчення".
Керівництво Кредобанку поки не коментує ці обвинувачення, але вже готує позови, щоб оскаржити дії податківців.
PKO Bank Polski S.A. - контролює 69,02% акцій банку. Європейський банк реконструкції та розвитку контролює 28,25%.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас