Європарламентарії відмовились відключати від інтернету користувачів файлообмінних мереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламентарії відмовились відключати від інтернету користувачів файлообмінних мереж

83
Європейські політики не погодилися із пропозицією обмежити доступ до інтернету для тих користувачів, що користуються файлообмінними мережами, повідомляє ВВС.
Ідея такого відлучення від мережі полягає в обмеженні піратської активності в інтернеті, що порушує авторські права та позбавляє розповсюджувачів аудіо-відео продукції та програмного забезпечення частини їхнього прибутку.
Ініціатори такого підходу розраховували, що погроза відключення від всесвітньої павутини стримає запал особливо активних клієнтів файлообмінних порталів і програм.
Члени європейського парламенту, у свою чергу, розцінили цей захід як такий, що входить в протиріччя із громадянськими свободами та правами людини.
Радикальна пропозиція спочатку була включена в доповідь, що була представлена на розгляд Європарламенту. За підсумками його обговорення, у документ було внесено відповідну поправку, що відводить загрозу "мережевої ізоляції" від інтернет-користувачів.
Представники музичної індустрії вже висловили зауваження щодо того, що внесена поправка не відповідає тексту всієї доповіді, також вони заявили, що мають намір більш докладно обговорити проблему піратства із представниками Європейського парламенту.
Рішення європейських парламентаріїв не носить обов'язкового характеру і залишає можливість урядам країн-учасниць ЄС самостійно визначати свою політику в цій сфері.
Особливо рішуче до порушників авторських прав налаштовані у Франції. У листопаді 2007 року там були оприлюднені плани зобов'язати інтернет-провайдерів відслідковувати незаконну діяльність у мережі.
Далі інформація про тих, хто активно обмінюється музикою і фільмами - замість того, щоб витрачати на них свої гроші - повинна надходити компетентним державним органам, які й вживають відповідних заходів.
Аналогічні плани були й у британського уряду, однак телекомунікаційні компанії відмовилися виступати в ролі наглядачів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас