Міністри фінансів G7 схвалили план недопущення фінансових криз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів G7 схвалили план недопущення фінансових криз

Казна та Політика
173
Міністри фінансів країн “Великої сімки”, або G7, схвалили план, націлений на недопущення фінансових криз, подібних кредитній та іпотечній катастрофам, що вразили економіку Сполучених Штатів, наслідки від яких швидко поширилися по всій земній кулі.
Як повідомляє агентство Associated Press, на засіданні G7, що у п'ятницю 11 квітня провели міністр фінансів США Генрі Полсон і голова правління Федеральної резервної системи Бен Бернанкі, був прийнятий план, що дозволить збільшити відкритість, або прозорість, фінансових ринків, і підсилити відповідну реакцію регулювальних органів на термінові фінансові проблеми. “Швидке виконання плану не тільки в довгостроковій перспективі збільшить стабільність світової фінансової системи до зовнішнього впливу, але також допоможе поліпшити функціонування ринків і підтримати довіру до них”, - говориться в спільній заяві G7, до складу якої крім Сполучених Штатів входять також Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія та Канада.
Даний план був розроблений і запропонований Форумом фінансової стабільності (Financial Stability Forum - FSF), очолюваним на даний момент керуючим італійського центробанку Маріо Драгі. План націлений на те, щоб зробити фінансові ринки менш скритними, і поліпшити контроль за ними, що теоретично дозволить допомогти запобігти повторенню фінансових потрясінь, що відбуваються в цей час.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас