Американські економісти вважають, що спад у США ще не минув нижню точку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські економісти вважають, що спад у США ще не минув нижню точку

Казна та Політика
201
Три чверті економістів, опитаних The Wall Street Journal, вважають, що економіка США перебуває в рецесії і її уповільнення ще не досягло нижньої точки.
Незважаючи на те, що більшість очікує спаду в першому півріччі, за прогнозом зростання ВВП складе 0,2% у першому кварталі і 0,1% у другому, 2,1% - у третьому.
Федеральний резерв у цій ситуації, вважають опитані, до червня знизить базову ставку ще на піввідсотка з нинішніх 2,25% і буде тримати її на цьому рівні до кінця року.
Відповідаючи на запитання про головні ризики для економіки, 35% назвали як загрозу подальше погіршення ситуації на кредитних ринках, 25% - зниження споживчого попиту, 13% - продовження спаду на ринку житла.
Опитані в середньому очікують збільшення рівня безробіття до 5,6% з нинішніх 5,1% під кінець року.
Близько 80% із приблизно 50 економістів, що взяли участь в опитуванні, схвалили дії Федерального резерву у зв'язку із крахом Bear Stearns. При цьому деякі економісти вважають, що ЦБ протягом розвитку кризи не був досить оперативний у своїх кроках, але в цілому оцінка Бена Бернанке як голови Федерального резерву економістами трохи виросла
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас