Єврокомісія включила авіакомпанію УАТК до "чорного списку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія включила авіакомпанію УАТК до "чорного списку"

226
"Українська авіаційна транспортна компанія" (УАТК) і авіакомпанія Республіки Конго Hewa Bora Airways з міркувань безпеки додані Європейською комісією (ЄК) до "чорного списку" авіакомпаній, яким заборонені польоти над територією Європейського союзу (ЄС). Така заява міститься в офіційному документі ЕК.
Таким чином, нині в "чорному списку" ЕК знаходяться три авіаперевізники України: УАТК, Volare Aviation Enterprise та "Українські середземноморські авіалінії" (Um-Air).
Авіакомпанії можуть бути видалені зі списку, якщо почнуть відповідати міжнародним стандартам безпеки та пройдуть перевірку європейських експертів.
Попередній раз Єврокомісія опублікувала "чорний список" авіаперевізників у листопаді 2007 р. Тоді до нього було включено 8 авіакомпаній, включаючи іранську Mahan Air, українські Volare Aviation Enterprise та "Українські середземноморські авіалінії", південнокорейську Air Koryo, афганську Ariana Afghan Airlines, суданську Air West Co. Ltd. та інші. Крім того, польоти до Європи повністю заборонені всім авіакомпаніям Киргизії, Індонезії, Ліберії, Екваторіальної Гвінеї, Сьєрра-Леоне, Свазіленду та Демократичної Республіки Конго.
УАТК є державним підприємством Міністерства оборони України. Компанія була заснована в 1997 р. Надає послуги з перевезення пасажирів та вантажів практично у всі регіони світу. Компанія працює на ринках країн Північної та Південної Америки, Африки, Близького Сходу, Середньої та Південно-східної Азії, СНД. УАТК також бере участь у миротворчих та гуманітарних програмах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас