Ціни на ліки обіцяють не підвищувати, якщо Тимошенко не накрутить інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на ліки обіцяють не підвищувати, якщо Тимошенко не накрутить інфляцію

Казна та Політика
104
Міністерство охорони здоров'я і виробники лікарських засобів підписали Меморандум розуміння про непідвищення цін на ліки, включені в перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення.
Виробники обіцяють не підвищувати ціни на згадану категорію ліків за умови відсутності заборгованості держави за компенсації експортного ПДВ та акцизу на спирт етиловий і за умови стабілізації з 1 квітня 2008 цін на енергоносії.
Ще однією умовою непідвищення цін на ліки є дотримання рівня прогнозного показника інфляції, закладеного в держбюджеті на 2008 р. на рівні 9,6%.
При цьому виробники гарантують недопущення скорочення обсягів виробництва цих лікарських засобів і будуть вживати вичерпних заходів з укладання прямих договорів з дистриб'юторами для своєчасного і повного задоволення заявок.
Також було гарантовано співробітництво з АМК у дослідженні конкуренції та діяльності виробників; співробітництво з Держінспекцією з контролю за цінами та Держслужбою лікарських засобів у проведенні моніторингу цін на лікарські засоби.
У свою чергу, Міністерство охорони здоров'я обіцяє залучати виробників ліків і громадських фармацевтичних об'єднань до робочих груп з підготовки урядових рішень із питань регулювання ринку фармацевтичної продукції.
Також Мінздрав має намір звернутися до Кабміну із пропозицією про розміщення держзамовлення на розробку і виробництво лікарських засобів на вітчизняних підприємствах для забезпечення цільових медпрограм, а також низки інших зобов'язань.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас