Парламент підтримав звернення до президента з проханням прискорити екстрадицію в Україну головного фігуранта у справі "Еліта-Центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент підтримав звернення до президента з проханням прискорити екстрадицію в Україну головного фігуранта у справі "Еліта-Центр"

Нерухомість
104
Верховна Рада України в п'ятницю підтримала депутатський запит екс-мера Києва, депутата фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Олександра Омельченка до президента України із проханням прискорити екстрадицію в Україну зі Швейцарії підозрюваного в організації шахрайства на ринку нерухомості "Еліта-Центр" (Київ) Олександра Волконського (справжнє ім'я Олександр Шахов, 1971 р.н., уродженець Кемерово, РФ).
За направлення даного запиту президентові проголосували 395 депутатів з 447, що зареєструвалися в сесійній залі.
Як повідомлялося, у лютому 2008 року президент України Віктор Ющенко звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою провести прискорений процес екстрадиції зі Швейцарії Волконського.
Як повідомлявся, О.Волконський, підозрюваний в організації шахрайства "Еліта-Центру", був затриманий 1 листопада 2007 року у Швейцарії.
На початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. Близько 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла. Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас