Рада розібралась з фінансуванням контрактної армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада розібралась з фінансуванням контрактної армії

Казна та Політика
171
Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", що стосується фінансування контрактної армії.
Проектом (регістр. №2223) пропонується розширити перелік категорій громадян, які можуть бути прийняті на військову службу за контрактом на посаді рядового, сержантського і старшинського складу за рахунок осіб, які мають базову загальну середню освіту, а також за рахунок створення більш привабливих умов першого контракту для громадян призовного віку і військовослужбовців строкової служби.
Також законопроектом передбачається, що військовослужбовці строкової військової служби можуть укласти контракт на проходження військової служби на менший термін за умови, що загальний термін їх строкової військової служби і військової служби за контрактом буде становити відповідно 3 або 5 років.
Для громадян призовного віку, які обрали проходження військової служби за контрактом замість строкової військової служби, установлюється термін військової служби в календарному вирахуванні - 2 роки.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас