В Євросоюзі не будуть поспішати зі скасуванням віз для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі не будуть поспішати зі скасуванням віз для українців

271
Комісар ЄС з торгівлі Пітер Мендельсон вважає передчасним обговорювати з Україною подальшу лібералізацію візового режиму.
Про це він заявив на зустрічі із групою головних редакторів українських ЗМІ і головою Національної спілки журналістів України Ігорем Лубченком, відповідаючи на прохання прокоментувати ситуацію, коли через проблеми з одержанням візових режимів українські водії-дальнобійники практично витісняються з європейського ринку.
"Я думаю, що передчасно говорити про лібералізацію віз. У преамбулі договору про спрощення візового режиму обидві сторони підтвердили бажання ввести безвізовий режим у довгостроковій перспективі", - сказав комісар.
Він відзначив, що Єврокомісія сподівається на швидку та гармонізовану імплементацію угод про візи на користь громадян України, однак додав, що цей процес буде відбуватися поетапно і паралельно переговорам в інших сферах.
"Це окремо від угоди щодо зони вільної торгівлі, хоча і має певне відношення до неї. Я комісар з торгівлі, а не з віз. Але з мого погляду, дуже рано обговорювати дату, коли можуть бути скасовані візи", - сказав Мендельсон.
Нагадаємо, Україна і ЄС підписали Угоду про спрощення візового режиму 18 червня 2007 року. Угода набула чинності з 1 січня 2008 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас