Донецьк спробує розширитись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецьк спробує розширитись

201
Сьогодні юридичні служби Донецької міськради почнуть готувати матеріали, необхідні для вирішення питання про розширення території Донецька за рахунок сусідньої Макіївки і Ясиноватського району.
Відповідне доручення на вчорашньому засіданні, присвяченому обговоренню генерального плану розвитку Донецька до 2030 р., дав заступник донецького міського голови Олександр Тарабановський.
До Донецька пропонується приєднати частину Червоногвардійського району Макіївки і територію Ясиноватського району, що включає селища Піски і Спартак. У результаті територія Донецька повинна збільшитися на 15 тис. га.
На думку розроблювачів генплану, на новоприєднаних землях буде розгорнуте будівництво багатоповерхових будинків і котеджів. Головним аргументом міської влади Донецька, що наполягає на включенні до складу міста території інших адміністративно-територіальних одиниць, є те, що ці землі, відповідно до розроблювального генерального плану, лежать усередині донецької окружної дороги.
Міська влада Макіївки виступає категорично проти передачі Донецькові території 7300 тис. га і з населенням майже 80 тис. чоловік. Остаточне рішення про зміну меж населених пунктів перебуває в компетенції Верховної Ради. Мери обох міст - Донецька та Макіївки - впевнені, що депутати підтримають саме їхню позицію.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас