Ринок ніяк не визначиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок ніяк не визначиться

Фондовий ринок
173
Індекс ПФТС за підсумками торгів у четвер знизився на тлі негативної динаміки світових площадок, але на момент здачі номера до друку ще не був розрахований.
Як і передбачалося, із самого ранку український фондовий ринок почав коректування вниз після недавнього натхненого стрибка. "Втім, особливого приводу для росту в нього сьогодні не було, - вважає фінансовий аналітик компанії "Арт-Капітал" Дарина Терещук. - Основні фондові індекси США почали торги 9 квітня в невеликому мінусі, ринок акцій випробовував негативний тиск, пов'язаний з поганою новиною від транспортної компанії UPS, що понизила прогноз з прибутку за I квартал, і повідомленнями інвестиційних банків про збільшення обсягу неліквідних активів".
Найбільші обсяги торгів пройшли з акціями "Арселор Міттал Кривій Ріг" (10,18 млн. грн.), Мегабанку (7,14 млн. грн.) і "Київенерго" (4,33 млн. грн.).
"Позитивні корпоративні новини змогли підсолодити пігулку деяким вітчизняним емітентам", - вважає Дарина Терещук. Так, наприклад, Новомосковський трубний завод підріс на 0,8% у зв'язку з рішенням зборів акціонерів збільшити статутний фонд в 16,7 рази.
Після того як металургійна компанія ArcelorMittal завершила угоду з придбання вугільних активів у ВАТ "Северсталі", акції "Арселор Міттал Кривій Ріг" зросли на 0,2%.
Стабільним попитом у цей день користувалися папери Стаханівського вагонобудівного заводу (+0,3%), що також має намір збільшити статутний капітал на 100%.
У позитивну сторону рухалися котирування "Київенерго" (+0,3%) і "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (0,5%).
На думку експерта, з огляду на кон'юнктуру, що поліпшується, на фондових площадках США, завдяки перегляду прогнозів продажів найбільших світових ритейлерів Wal-Mart і Costco Wholesale Corp., сьогодні українському ринку, можливо, удасться компенсувати падіння.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас