"Приват" домовляється з урядом про продаж "Дніпроавіа" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Приват" домовляється з урядом про продаж "Дніпроавіа"

Фондовий ринок
252
Група "Приват" запропонувала уряду угоду.
Учора її представники заявили, що готові інвестувати $250 млн у реконструкцію Дніпропетровського аеропорту, якщо "Приват" переможе в конкурсі з приватизації авіакомпанії "Дніпроавіа", що володіє аеропортом. Втім, уряд, швидше за все, відповість на це відмовою - раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що в цьому випадку інвестиції "Привата" повинні бути майже у два рази вищі.
Учора перший заступник гендиректора "Дніпроавіа" Сергій Ткаченко заявив, що група "Приват" (контролює раду кредиторів авіакомпанії) готова інвестувати $250 млн у реконструкцію та будівництво нової злітно-посадкової смуги, а також будівлі аеропорту "Дніпропетровськ". За його словами, інвестиційний проект буде здійснюватися у випадку, якщо уряд погодиться приватизувати "Дніпроавіа" і група "Приват" переможе в конкурсі.
ВАТ "Авіакомпанія 'Дніпроавіа'" створено в 1996 році. Володіє міжнародним аеропортом "Дніпропетровськ", що входить у п'ятірку найбільших аеропортів України. Повітряний парк компанії складається із семи літаків: двох орендованих Boeing 737, трьох Як-42 і двох Як-40.
За дев'ять місяців 2007 року компанія перевезла 34,2 тис. пасажирів міжнародних регулярних ліній. Чистий збиток в 2007 році - 6,34 млн грн, виторг - 200,35 млн грн. В 2004 році була порушена справа про банкрутство "Дніпроавіа".
Пропозиції "Привата" підтримала влада області. "Цього року на реконструкцію аеропорту з держбюджету передбачено 36 млн грн, - говорить заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Сергєєв. - Але ми не можемо витратити ці гроші, тому що аеропорт перебуває на стадії санації, план якої дотепер не затверджений". За його словами, група "Приват" готова інвестувати в реконструкцію аеропорту, якщо його майновий комплекс буде переданий їй. "А це можна зробити тільки після приватизації 'Дніпроавіа'", - відзначає Сергєєв.
"Приват" готовий заплатити за аеропорт близько $10-15 млн, повідомило джерело в групі. "Остаточну оцінку дає ФДМ, але не думаю, що вона буде більшою від цією. Іде підготовка до Євро-2012, тому, думаю, уряд піде на наші умови", - сказав співрозмовник.
Сергєєв повідомив, що ситуацію з аеропортом зараз вивчає уряд - минулого тижня на нараді у віце-прем'єра Івана Васюника була створена спеціальна група на чолі із заступником міністра транспорту та зв'язку Олександром Давидовим. Сам Давидов учора був недоступний для коментарів. Однак у лютому під час поїздки в Дніпропетровськ прем'єр-міністр Юлія Тимошенко висловилася проти приватизації аеропорту: "Весь прибуток піде 'Дніпроавіа', а держава повинна інвестувати (усього в модернізацію аеропорту необхідно вкласти 823 млн грн, з них половину повинна інвестувати держава). Чому? Хіба "Приват" - найбідніша компанія?" На її думку, власники аеропорту повинні направити на реконструкцію як мінімум 90% від необхідної суми інвестицій.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас