Ринок нафти йде на зниження після бурхливого тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти йде на зниження після бурхливого тижня

Енергетика
164
Ціна на нафту в п'ятницю 11 квітня знижується на електронних торгах NYMEX в Азії. Учасники ринку фіксують прибуток на нафтових контрактах, орієнтуючись на альтернативні об'єкти інвестування.
Ринок нафти знову демонструє зворотну залежність руху від фондового ринку. Напередодні американські індекси показали зростання, а ціна на нафту знизилася, навіть в умовах ослаблення долара. Втім, після бурхливого зростання в середу 9 квітня на тлі негативних даних міністерства енергетики США можна було очікувати корекції.
Крім того, зниженню сприяють і деякі фундаментальні фактори. Так, відповідно до звіту Міненерго, середньодобовий попит на нафту за чотири тижні, що завершилися 4 квітня, становив 20,5 млн. барелів, що на 0,5% нижче від добового споживання за аналогічний період роком раніше. У четвер також надійшли дані від компанії, що веде статистику танкерних поставок на світовому ринку. Згідно Oil Movements, поставки з Перської затоки минулого тижня значно зросли, ставлячи під сумнів недостатність постачання ринку сировиною.
Проте, основним фактором зниження ціни на нафту напередодні, а також, можливо, і в п'ятницю, можна вважати фіксацію прибутку після тижня бурхливого зростання ціни. Ще в п'ятницю 4 квітня ціна на нафту перебувала біля позначки $104,3 за барель, а в середу 9 квітня вона доходила до рекорду $112,21. При цьому зростання фондового ринку напередодні після декількох днів зниження надало можливість інституціональним гравцям перекласти частину коштів з нафтових ф'ючерсів в інші інструменти.
Схожі настрої спостерігаються і на азіатських торгах NYMEX. Станом на 9:05 за Москвою, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в травні коштує $109,64, що на $0,47 нижче від ціни закриття напередодні. Барель нафти марки Brent коштує $107,94, що на $0,26 нижче від ціни закриття напередодні.
Таким чином, ринок нафти продовжує демонструвати зворотну залежність від фондового ринку, майже ігноруючи фундаментальні фактори. Ціна на нафту росте за відсутності інших альтернатив інвестування і знижується, якщо альтернативи з'являються. Оскільки за минулий тиждень зростання ціни було досить значним, то найбільш імовірний сценарій фіксації прибутку наприкінці тижня. Крім того, якщо на фондових майданчиках продовжиться зростання, то це підсилить зниження ціни на нафту
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас