Міжнародні агенції не обвалюватимуть рейтинг України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні агенції не обвалюватимуть рейтинг України

15
Міжнародний суверенний рейтинг України навряд чи зазнає суттєвих змін найближчим часом, упевнений генеральний директор національної рейтингової агенції "Кредит Рейтинг" Станіслав Дубко.
За його словами, нинішній низький рейтинг країни спричинений, насамперед, політичною нестабільністю, а також нездатністю влади провести структурні реформи, яких економіка потребує вже не один рік. "Але до них у влади руки не доходять, що знижує прогнозні очікування розвитку країни з боку міжнародних фінансових інституцій", - вважає експерт.
Міжнародна рейтингова агенція Fitch у березні підтвердила рейтинги України на рівні "BB-", прогноз - "позитивний". Цього ж місяця агентство S&P залишило без змін рейтинг на рівні "ВВ-/Негативний/В", проте висловило занепокоєння рівнем зростання бюджетних витрат та "перегрівом" української економіки. Агенство Moody’s також не змінило свій рейтинг Ba3 для України, але має готовність підняти його на вищий рівень. За прогнозом агентства, Україна відчує наслідки світової кризи наприкінці цього року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас