У Вінського попереджають автоперевізників про шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінського попереджають автоперевізників про шахраїв

Кримінал
265
Міністерство транспорту та зв'язку попереджає автоперевізників про шахраїв, які діють на ринку надання послуг із продажу дозвільних документів на міжнародні автоперевезення в країни Євросоюзу. Про це повідомили в прес-службі міністерства.
У Мінтрансі відзначають, що в мережі Інтернет з'явилася інформація про надання послуг із продажу дозвільних документів на міжнародні автоперевезення в країни Євросоюзу. "Міністерство транспорту та зв'язку України вповноважено заявити, що така діяльність суперечить законодавству України, і просить автомобільних перевізників не піддаватися на провокації", - мова йде в повідомленні.
Як з'ясувалося під час проведеного Мінтрансом розслідування, фірми укладають договір на суму 7500 тис. грн. щодо надання дозволів на міжнародні перевезення, одержання ліцензій та ін. Одним з пунктів договору виконавець зобов'язується одержати факсимільного листа за підписом заступника Міністра транспорту та зв'язку про реєстрацію і внесення в базу даних автоперевізника.
У міністерстві відзначають, що згідно із законодавством, дозволи на міжнародні автоперевезення надає винятково ДП "Служба міжнародних автомобільних перевезень" ("СМАП") за розпорядженням Державного департаменту автомобільного транспорту (ДДАТ) і розподіляє за формулою з оголошенням в Інтернеті, що було зроблено до 31 січня 2008 року.
У міністерстві також відзначають, що резерви, які раніше існували і надавали можливість зловживанням, скасовані наказом Міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського.
"Діяльність подібних фірм можна розцінити як провокацію і шахрайство. Їхня діяльність подібна до трастових компаній або фінансових пірамід, які обдурили громадян по житлу і грошах. Ми попереджаємо автоперевізників не піддаватися на провокації та повідомляти про подібні факти. Зі свого боку ми будемо звертатися до правоохоронних органів", - заявив заступник міністра транспорту та зв'язку - директор департаменту автомобільного транспорту Леонід Сергієнко.
Міністерство транспорту та зв'язку вже звернулося до Генеральної прокуратури та інших правоохоронних органів із проханням розглянути вищезгадані факти.
"Мінтрансзв’язку згідно із законодавством не надає ніяких прав щодо виконання будь-яких функцій будь-яким компаніям, оскільки це - функції держави, і тому МТСУ є компетентним органом при видачі дозвільних документів", - мова йде в повідомленні прес-служби.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас