Експерти: Приватизований "Укртелеком" не повинен стати монополістом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Приватизований "Укртелеком" не повинен стати монополістом

Фондовий ринок
130
Майбутній власник Укртелекому не повинен перетворитися в монополіста, і він повинен співробітничати з державою у випадках надзвичайних ситуацій, сказав заступник голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко, повідомляє "Німецька хвиля".
За його словами, до конкурсу не будуть допущені резиденти і нерезиденти, у статутному капіталі яких більше чверті державної частки акцій. Директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський застеріг проти обмеження прав іноземних інвесторів на порушення зобов'язань України як члена СОТ: "Якщо ми хочемо одержати конкурентні торги і досить високу ціну, без іноземного капіталу нам не обійтися".
На думку експерта, специфіку зв'язку в умовах надзвичайних ситуацій і запобігання монополізму варто визначити окремим законом і рівними правами доступу до мереж всіх учасників ринку. Умови приватизації Укртелекому повинні бути опубліковані на початку травня, а приватизаційний конкурс очікується в середині липня. Незалежні експерти в цілому позитивно оцінили затверджені урядом умови приватизації. Стартова ціна 67-процентного пакета акцій визначена на рівні 12 млрд грн
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас