Кабмін повторить аукціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін повторить аукціони

Аграрний ринок
164
Сьогодні Кабінет міністрів збереться на позачергове засідання, щоб повторно затвердити порядок проведення аукціонів із продажу земель несільсько-господарського призначення, що президент у понеділок призупинив.
"До позачергового засідання о 17.00 уряд має намір з'ясувати в президента суть його зауважень до припиненої постанови Кабміну про порядок проведення таких аукціонів", - заявила вчора прем'єр Юлія Тимошенко. Вона назвала дію президента надзвичайною ситуацією, що відновить корупцію в торгівлі землею, і пообіцяла, якщо знадобиться, звернутися в Конституційний суд.
Як раніше писали "ЭИ", у понеділок перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак так пояснив президентське рішення: "Земельний кодекс передбачає, що зміни в порядок продажу землі вносяться законом, а не підзаконними актами". Глава держави вже звернувся в Конституційний суд із проханням визначити конституційність цієї постанови і перевірити, чи не перевищив Кабмін свої повноваження. Фактично порядок проведення земельних аукціонів припинений до рішення Конституційного суду.
"Уряд керується ст. 128 Земельного кодексу, відповідно до якої порядок продажу земель державної і комунальної власності затверджує Кабінет міністрів", - повідомив голова Держкомзему Володимир Воєводін. Він розповів, що його відомство одержало завдання підготувати новий документ. "Глобальних змін не буде. Ми повинні встигнути все підготувати до кінця дня", - додав Воєводін.
Проте, голова парламентського земельного комітету Микола Присяжнюк прогнозує, що президент призупинить і нову постанову Кабміну. "Ці питання вже стають політичними. Знову буде протистояння між урядом і президентом. Необхідно не приймати повторно непотрібну постанову, а активізуватися: коаліції та опозиції прийняти закон "Про ринок земель". Тоді всі питання вирішилися б, - додав Присяжнюк. - А так незабаром може з'явитися і третя постанова Кабміну про порядок проведення земельних аукціонів".
З ним згодний і Вадим Карасьов, директор Інституту глобальних стратегій. "Протистояння між Ющенком і Тимошенко трохи стихло, але тепер воно знову почнеться. Президент призупинить і новий документ. Юлія Володимирівна просто користується тим, що постанови Кабміну не можна ветувати. Однак земельних аукціонів, яких хоче Тимошенко, не буде. Повинно бути спільне рішення всіх гілок влади - і коаліції, і президента, і прем'єра", - відмітив Карасьов.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас