НАТО чекає роз'яснень, як РФ не допустить Україну до альянсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО чекає роз'яснень, як РФ не допустить Україну до альянсу

Казна та Політика
462
НАТО очікує роз'яснень щодо того, яких заходів Росія має намір вживати, щоб не допустити вступу до альянсу України і Грузії.
Про це заявив офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай, коментуючи заяву російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про те, що Росія зробить все, щоб Україна і Грузія не вступили до НАТО.
Дж.Аппатурай нагадав, що рішення учасників Ради НАТО на вищому рівні 2-4 квітня в Бухаресті щодо України і Грузії було дуже чітким: ці країни приймуть до альянсу. За словами Дж.Аппатурая, найближчим часом контакти НАТО з Києвом і Тбілісі значно активізуються, повідомляє ICTV.
8 квітня ц.р. міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров завив, що РФ не допустить прийняття України і Грузії до НАТО. "Ми робитимемо все, щоб не допустити прийняття України і Грузії до НАТО, не допустити неминучого, пов'язаного з можливим таким ухваленням, різкого погіршення наших відносин і з альянсом, і з провідними його членами, і з нашими сусідами", - сказав міністр.
У свою чергу, міністр закордонних справ України Володимир Огризко заявив у середу, що висловлювання його російського колеги створюють негативний фон для розвитку українсько-російських відносин.
Нагадаємо, Україна не отримала статус ПДЧ на саміті Альянсу, який пройшов 2-4 квітня в столиці Румунії Бухаресті. Проте, генсек НАТО зазначив, що Україна обов'язково стане членом блоку в майбутньому. Лідери країн НАТО повернуться до розгляду питання про приєднання України до Плану дій з членства (ПДЧ) в Північноатлантичному альянсі в грудні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас