Червоненко: Євро прийде і піде, а дороги можуть перевернути наше життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Червоненко: Євро прийде і піде, а дороги можуть перевернути наше життя

Казна та Політика
104
Червоненко просить грошей. Голова Національного агентства з підготовки і проведення Євро-2012 Євген Червоненко пропонує основні кошти державного фінансування з підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році направити на будівництво доріг.
Про це він сказав під час круглого столу Євро-2012: загроза чи можливість, організованого Інститутом Горшеніна.
Червоненко висловив думку, що на сьогодні для України існують дві основні проблеми, пов'язані з підготовкою до Євро-2012: автобани та аеропорти. Він вважає за доцільне 80% від 5 млрд доларів, виділених з державного бюджету на розвиток інфраструктури в 2011-2012 р., направити саме на будівництво автобанів.
"Євро прийде і піде, а дороги, які збігаються з основними транспортними коридорами країни і які є частиною програми Президента Дороги України, можуть перевернути наше з вами життя. На сьогодні дороги України - це те, що може перевернути все: від логістики країни до життя кожного з вас", - відзначив Червоненко.
Голова Національного агентства з підготовки і проведення Євро-2012 також висловився за передачу управління аеропортами з державної в комунальну власність.
Під час дискусії Червоненко підкреслив, що найбільш готовими до прийняття Чемпіонату Європи є такі міста, як Донецьк і Дніпропетровськ. За його словами, далі за рівнем готовності йдуть Харків та Одеса, а найбільшу стурбованість викликають Київ і Львів.
Він також повідомив, що 18 квітня в Ліоні Україна відзвітує перед УЄФА про стан підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
У свою чергу президент Федерації Футболу України Григорій Суркіс заявив, що сьогодні некоректно говорити про те, що українська влада не здатна об'єднати свої зусилля, щоб виконати ті гарантії, які давалися УЄФА. "Я переконаний у тому, що Євро-2012 може повністю змінити життя наших дітей та онуків", сказав Суркіс.
Голова ради директорів інвестиційної компанії ХХ століття Лев Парцхаладзе заявив, що обсяг фінансування приватними інвесторами підготовки до Євро-2012 складе не менше 40 млрд гривень. Однак потенційним інвесторам, на його думку, заважають бюрократичні складності, пов'язані з одержанням дозволів на будівництво об'єктів.
”Для будівництва об'єкта потрібно одержати близько 380 дозвільних документів. Наприклад, для будівництва готелю одержання документів займає 2 роки, саме будівництво займає від 2 до 3 років, якщо скласти, то виходить 5 років, а стільки часу в України немає. Дуже важливо залучати інвестиції, однак ми не бачимо генеральної лінії уряду в цьому процесі”, заявив він.
У круглому столі також взяли участь член Національного олімпійського комітету, депутат Київради Віталій Кличко, член Конституційної ради при Президенті України Дмитро Видрін, експерт із питань проведення Євро-2012 Вікторія Лаврентьєва і керівник інформаційного управління ФФУ Сергій Васильєв.
Нагадаємо, до 2011 року в рамках підготовки Києва до Євро-2012 у столиці з'явиться 47 нових готелів з 10 тисячами 382 номерами.
3 квітня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко провела зустріч із інвесторами, присвячену фінансуванню інфраструктури для проведення фінальної частини Євро-2012.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас