"Газпром" погодився на українські правки газового договору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" погодився на українські правки газового договору

Енергетика
286
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і російський "Газпром" погодили зауваження Кабінету Міністрів до "Угоди про розвиток відносин в газовій сфері" від 12 березня, яка визначає умови постачання газу до України і споживачам усередині країни.
Про це на прес-конференції повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.
"У переговорному процесі ми зняли ті застереження, які були в уряду", - сказала вона.
Зокрема, вона відзначила, що сторони погодили квоту постачань газу для дочірнього підприємства "Газпрому" в Україні.
"Там були застереження з приводу не "менше" 7,5 млрд. куб. м для дочки "Газпрому"... Все це знято", - підкреслила прем’єр-міністр.
Тимошенко додала, що "Нафтогаз України" як і передбачено угодою від 12 березня купуватиме увесь імпортний газ на кордоні України і продаватиме його споживачам, а також дочірній структурі "Газпрому".
Крім того, Тимошенко повідомила, що дочірнє підприємство "Газпрому" в Україні очолюватиме безпосередньо один з керівників російського холдингу.
"Її очолить один з представників "Газпрому", там не буде ні Вороніна (Ігор Воронін - голова правління спільного підприємства "Укргаз-енерго"), ні Чуйченка (Костянтин Чуйченко - виконавчий директор компанії "Росукренерго"), ні інших екзотичних осіб", - сказала вона.
Як повідомлялося, за підсумками переговорів 12 березня "Нафтогаз України" і "Газпром" підписали "Угоду про розвиток відносин в газовій сфері".
За угодою, з березня по грудень 2008 до України буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження в обсязі не менше 49,8 млрд. куб. м за ціною 179,5 долара за 1 тис. куб. м.
19 березня Кабмін затвердив цю угоду із зауваженнями і доручив "Нафтогазу України" провести додаткові переговори з "Газпромом" про постачання газу до України в 2008 році з урахуванням даних зауважень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас