ДАІ допоможе громадському транспорту за 4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ допоможе громадському транспорту за 4 млн грн

Казна та Політика
217
Як повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Денис Басс, найближчим часом безперебійний і безпечний рух громадського транспорту в місті буде забезпечено спільними зусиллями КП "Київпастранс" і міського управління ДАІ.
За допомогу в забезпеченні пріоритетного руху в Києві саме комунального транспорту ДАІ одержить від мерії технічні засоби на суму близько 4 млн грн. А також евакуатори, робота яких у звичайному режимі в цей час заблокована Мін'юстом.
Мова йде про підписання між "Київпастрансом" і ДАІ договору про співробітництво, що припускає створення особливих груп швидкого реагування на заторні ситуації на дорогах, у яку ввійдуть представники обох відомств. Кожна така група, за словами пана Басса, буде закріплена за найбільш насиченими громадським транспортом маршрутами. Передбачається, що при такій постановці питання затори, які виникають в основному в результаті ДТП і не дозволяють автобусам і тролейбусам курсувати по місту без порушень графіка, будуть усуватися набагато швидше.
За словами гендиректора КП "Київпастранс" Миколи Ламбуцького, найбільш проблемні маршрути вже визначені, а договір про співробітництво з управлінням ДАІ буде підписаний протягом тижня. "Проблема на сьогоднішній день велика. Дев'ять із десяти ДТП у місті трапляються на маршрутах нашого комунального транспорту. Ми визначили перелік найбільш проблемних місць. Це ділянки доріг поблизу станцій метро ("Петрівка", "Либідська", "Дарниця", "Лісова"...), декілька особливо завантажених транспортом площ і магістралей. Якщо буде забезпечене патрулювання таких місць, то ситуація з безперешкодним рухом комунального транспорту покращиться на 70%. Якщо ми купимо необхідні ДАІ автомобілі і техніку, частину з якої ми вже придбали, це дуже ефективно позначиться на ситуації на дорогах", - вважає пан Ламбуцький.
За інформацією управління ДАІ Києва, за три місяці 2008 р. у столиці відбулося вже 337 ДТП за участю громадського транспорту, у яких постраждали 33 людини. За словами начальника управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві Олександра Підшморги, у співробітників ДАІ налагоджене співробітництво з "Київпастрансом", але підписання договору, у результаті якого ДАІ одержить у своє розпорядження необхідні для роботи матеріально-технічні засоби, - важливий крок для поліпшення роботи ДАІ.
У результаті підписання договору з "Київпастрансом" міське управління ДАІ одержить в оренду від КП "Київпастранс" 30 легкових автомобілів "Шевроле Ланос", 20 мікроавтобусів типу "Соболь", два евакуатора, 60 лазерних вимірників відстані і 50 ксенонових світлових сигнальних пристроїв.
Крім того, за словами Дениса Басса, спільні групи працівників комунального транспорту і ДАІ одержать у своє розпорядження і комунальні евакуатори. Правда, на час. "Поки не оскаржимо в суді рішення Мін'юсту про незаконність їхнього використання для муніципальних потреб. До розблокування їхньої роботи евакуатори будуть розташовуватися поблизу проблемних перехресть і у першу чергу мостів. Для швидкого усунення затору у зв'язку із ДТП на дорозі", - розповів Денис Басс.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас