Ахметов подасть на Коломойського в європейський суд. За "Дніпроенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов подасть на Коломойського в європейський суд. За "Дніпроенерго"

Енергетика
289
Рішення Верховного Суду, яким була скасована додемісія "Дніпроенерго", можливо, буде оскаржено в європейських судах. Про це говориться в заяві акціонера "Дніпроенерго" - Донбаської паливно-енергетичної компанії (ДПЕК).
"Ми очікуємо, що сьогоднішнє рішення ВСУ, буде оскаржено в європейських судах, які не піддані тиску та впливу і надійно захищені від лобі фінансово-промислових груп", - говориться в заяві.
Компанія нагадала, що всі судові процеси щодо "Дніпроенерго" були ініційовані не державою, а міноритаріями, які входять у групу "Приват".
"На сьогоднішній день жодного позову з боку держави, що заперечує санацію "Дніпроенерго", не існує. Скасувати рішення 92%, акціонерів, у тому числі і сьогодні, намагалася приватівська компанія "Бізнес-Інвест", власник 0, 0065% акцій генкомпанії", - говориться в заяві.
Компанія вважає, що подібні рішення Верховного суду не тільки різко знижують інвестиційну привабливість України, але й негативно впливають на енергетичну безпеку країни.
"Сьогоднішнє рішення Верховного Суду України може створити прецедент, після якого в Україні стануть процвітати рейдерські схеми, коли міноритарні акціонери зможуть блокувати роботу всього товариства на догоду інтересам певних ФПГ. Це негативний сигнал для всього інвестиційного співтовариства, що стане великою перешкодою для реалізації планів Уряду України з роздержавлення об'єктів енергетики...
Дії ВСУ сьогодні показали всю недосконалість нашої судової системи. "ДПЕК", як ефективний власник енергетичних підприємств в Україні, закликає Президента, Уряд, Генеральну прокуратуру і Верховну раду України звернути увагу на волаючий факт порушення закону на догоду рейдерам, яких зовсім не турбує майбутнє української енергетики та енергобезпеки країни", - вважають у компанії.
Нагадаємо, що Верховний Суд України задовольнив касацію ТОВ "Бізнес-Інвест" на рішення Вищого господарського суду України і визнала незаконними всі рішення загальних зборів акціонерів ВАТ "Дніпроенерго" від 27 серпня 2007 року.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас