Турчинов шукає нафту в Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов шукає нафту в Аравії

Енергетика
154
У пошуках нових джерел імпорту нафти делегація нашого Кабміну відправилася в Саудівську Аравію. У столиці цього королівства Ер-Ріяді вчора почалося засідання міжурядової комісії з торгово-економічного і науково-технічного співробітництва, що протриває до завтрашнього дня.
Українську делегацію очолив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов. Усього в її склад увійшли 35 чоловік, серед яких - представники Міністерства палива та енергетики, НАК "Нафтогаз України", Міністерства економіки.
За словами посла України в Саудівській Аравії Леоніда Гур'янова, делегація планує провести переговори щодо питань постачання нафти та участі українських компаній в інвестиційних проектах королівства. Також у програмі візиту значаться зустрічі пана Турчинова з королем Саудівської Аравії Абдаллою ібн Абдель Азізом і спадковим принцом Султаном ібн Абдель Азізом.
"Саудівська Аравія має найбагатший потенціал, вигоди від якого може одержати і наша держава. Україна територіально ближча до Саудівської Аравії, ніж США і Японія, які зараз є її основними торговельними партнерами. Важливо, що між двома країнами існує морське сполучення, розвивши яке, можна скоротити транспортні витрати", - сказав доцент кафедри зовнішньоекономічної діяльності Одеського інституту економіки та торгівлі Леонід Бабешко.
За повідомленням Мінекономіки, на нинішнім засіданні міжурядової комісії в Ер-Ріяді будуть говорити про співробітництво України та Саудівської Аравії в сфері торгівлі, освіти, високих технологій, геології, будівництва та охорони здоров'я. Наша делегація має намір також обговорити можливості спільної розробки родовищ нафти та газу в Саудівській Аравії, проектування і будівництво об'єктів інфраструктури для видобутку, зберігання та транспортування енергоносіїв, залучення інвестицій у модернізацію газотранспортної системи України.
За запасами нафти Саудівська Аравія є провідною країною світу, але Україна не імпортує її вуглеводні. Торік товарообіг між країнами досяг $527,42 млн., що на $14,3 млн. менше від показника 2006 р. В 2007 р. наш експорт у Саудівську Аравію склав $523,47 млн., імпорт із королівства в Україну - $3,95 млн. У структурі українського експорту переважають поставки сільськогосподарської продукції - 60,8%, 39% займає металопродукція. Імпорт із Саудівської Аравії становлять головним чином полімерні матеріали, меблі, електричні машини та устаткування.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас