Напруга на фондовому ринку зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Напруга на фондовому ринку зберігається

Фондовий ринок
400
У понеділок індекс ПФТС за підсумками торгів виріс на 7,68 пункту (0,83%) - до позначки 957 індексних пунктів. Обсяг торгів у системі склав 139 млн. грн.
"Ринок зненацька піднісся духом, незважаючи на рекордні показники інфляції в березні і у першому кварталі поточного року", - відзначає аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук. При цьому, за його словами, напрямок українського ринку акцій знову визначали світові тенденції, зокрема, спекуляції на тому, що критичні крапки фінансової кризи були успішно подолані, а також рекомендації провідних інвестбанків про інвестування в сировинні активи.
В результаті, вважає Денис Шаврук, саме на сировинні акції в ПФТС спостерігався найбільший попит: помітно подорожчали Єнакіївський метзавод, "Азовсталь", "Укрнафта", Полтавський ГЗК, шахта "Червоноармійська-Західна №1".
Серед блакитних фішок у понеділок також подорожчали акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (4,17%), "АрселорМіттал Кривий Ріг" (3,23%), Укрсоцбанку (1,83%), тоді як акції Сумського НПО ім. Фрунзе подешевіли на 1,15%, "Дніпроенерго" - на 1%, концерну "Стирол" - на 0,4%.
"Нагнітається інформаційний тиск навколо можливої приватизації "Укртелекому", що також позитивно позначилося на котируваннях компанії", - відзначив Денис Шаврук.
У другому та третьому ешелонах подорожчали акції "Чернігівобленерго" (51,69%), Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського (7,06%), НАСК "Оранта" (6,06%). Остання, на думку аналітика компанії "Фоіл сек"юрітіз" Агшіна Мірзазаде, в 2008 р. значно поліпшить свою прибутковість, а зростання обсягу премій перевищить середній ріст премій страхового ринку. "Ми залишаємо рекомендацію купувати по акціях компанії", - підкреслив він.
У той же час подешали папери Нікопольського заводу феросплавів і "Родовід Банку" - на 4,29% і 4,55% відповідно.
В інших секторах, як і в цілому на ринку, активність інвесторів була досить млявої, що свідчить про збереження напруженості на фондовому ринку.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас