Ціни на нафту підвищилися до 109 дол./бар. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту підвищилися до 109 дол./бар.

Енергетика
129
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 7 квітня 2008р. на провідних нафтових біржах знов підвищилися.
Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця постачання склали:
у Лондоні на Intercontinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 107,14 (+2,24) дол./бар.; - в Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 109,09 (+2,86) дол./бар.
Зростанню цін на чорне золото сприяли вислови представників організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) відносного того, що країни, що входять в картель, не мають наміру збільшувати об'єми видобутку сировини.
Як заявив генеральний секретар ОПЕК Абдулла Салем Аль-Бадрі, в даний час ринки удосталь забезпечені нафтою, і на організацію не виявляється тиску в цілях збільшення нафтовидобутку. Чинники, що стимулюють зростання цін, він назвав девальвацію долара, недостатність нафтопереробних потужностей і напруженість в світовій політиці.
Вартість бареля нафти впритул наблизилася до ціни в 110 дол., позначеної недавно як максимальна, президентом ОПЕК Шакибом Хелілем. Він пообіцяв, що, не дивлячись на коливання ціни нафтових ф'ючерсів, впродовж всього 2008р. ціни триматимуться в діапазоні від 80 до 110 дол./бар.
Нагадаємо, що на своєму останньому засіданні 5 березня у Відні члени картеля вирішили намір зберегти рівень нафтовидобутку без змін, не дивлячись на заклики країн-споживачів збільшити об'єми чорного золота, що видобувається, щоб хоч злегка припинити зростання цін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас