У Москві планують завершити процедури з приєднання до СОТ до кінця цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Москві планують завершити процедури з приєднання до СОТ до кінця цього року

Казна та Політика
57
Росія розраховує стати членом Світової організації торгівлі (СОТ) до кінця цього року, і закликає США скасувати поправку Джексона-Веніка, повідомив помічник президента РФ Сергій Приходько.
"Припускаємо завершити процедури з приєднання до СОТ до кінця цього року", - сказав він журналістам.
"На жаль, дотепер залишається невирішеною проблема одержання Росією режиму нормальних торговельних відносин (РНТВ) у торгівлі зі США на постійній основі. Це, насамперед, питання про поправку Джексона-Веніка, через що РНТВ діє на тимчасовій основі. Скасування цієї поправки і дискримінаційних обмежень у цілому дозволить перейти в наших двосторонніх торговельних відносинах на правила СОТ. У протилежному випадку постраждають інтереси самих американських експортерів", - сказав С.Приходько.
Він повідомив, що Росія завершує процес приведення національного законодавства у відповідність із вимогами СОТ.
"Без участі Росії СОТ не може розглядатися як універсальна міжнародна організація. Ми налаштовані на пошук розумних компромісів. Для нас важлива, у першу чергу, якість домовленостей про приєднання до СОТ, а не його строки", - сказав помічник президента.
За його словами, адміністрація США сприяє на багасторонніх переговорах з приєднання Росії до СОТ, а двосторонні переговори на цей рахунок були завершені ще кілька років тому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас