Лазаренка змусили повернути бізнесменові 19,5 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазаренка змусили повернути бізнесменові 19,5 мільйонів доларів

Кримінал
213
Федеральний окружний суд Сан-Франциско зобов'язав екс-прем'єра України Павла Лазаренка повернути бізнесменові Петру Кириченкові 19,5 млн. доларів.
Ці гроші, як з'ясували в американському суді, Лазаренко одержав шляхом вимагання, коли працював в уряді.
Позов підприємця Кириченка розглядався у федеральному окружному суді в Сан-Франциско за місцем проживання відповідача. Бізнесмен стверджував, що передавав Лазаренкові великі суми грошей, а також зробив його співвласником своєї фірми. "Я погодився віддати йому 50% прибутку і 50% самої компанії, - заявив Кириченко на суді в 2004 році. - Іншого способу розвивати компанію я не бачив". Тому бізнесмен звернувся в каліфорнійський суд із проханням зобов'язати екс-главу українського уряду повернути гроші.
Суддя Мартін Дженкінс у п'ятницю ухвалив правочинність цих вимог. За його словами, наявні в розпорядженні суду документи підтримують обґрунтованість претензій Кириченка на суму 19 млн 473 тис. доларів, заснованих на представлених позивачем "конкретних і надійних доказах".
Павло Лазаренко був прем'єром України з 1996 по 1997 роки. У серпні 2006 року він був засуджений каліфорнійським судом до 9 років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Поки тривають слухання в апеляційних судах, він залишається під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас