СБУ викриває корумпованих податківців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викриває корумпованих податківців

Кримінал
368
Служба безпеки України викрила корупційну діяльність низки чиновників Державної податкової служби, повідомляє прес-служба СБУ.
Разом із прокуратурою м. Києва, СБУ визначила механізм хабарництва, завдяки якому суми хабарів перераховувалися на рахунки, підконтрольних податківцям комерційних структур, і після переведення в готівку надходили до здирників.
Стражами порядку встановлено, що з метою особистого збагачення троє співробітників податкової служби одного з районів Києва вимагали від директора однієї зі столичних фірм перерахувати 27 тис. грн. на рахунок зазначеної ними фірми.
За фактом порушена кримінальна справа за статтями про зловживання владою або службовим становищем, а також за одержання хабара. У цей момент слідчі продовжують вивчати матеріали цього правопорушення.
Також СБУ викрила протиправну діяльність колишнього керівника одного зі структурних підрозділів ДПА в м. Києві. Зловживаючи службовим становищем, зазначена посадова особа розробила механізм вимагання в підприємців коштів за прискорення строків видачі ліцензій. Суми хабарів переводилися на попередньо зазначений рахунок підконтрольного посадовій особі суб'єкта ведення господарства. 25 березня щодо хабарника прокуратурою Києва порушена кримінальна справа.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас