Кабмін підписав з виробниками продуктів харчування меморандум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підписав з виробниками продуктів харчування меморандум

226
Виробники продуктів харчування пообіцяли не підвищувати оптові ціни на соціально значимі продукти.
Таке зобов'язання міститься в "Меморандумі взаєморозуміння", підписаному сьогодні в Мінекономіки представниками 18-ти компаній та асоціацій виробників продуктів харчування, повідомили в Міністерстві економіки.
Зокрема, у документі говориться, що виробники з 7 квітня до кінця 2008 року зобов'язуються забезпечувати постачання соціально значимих товарів у роздрібні мережі за оптовими цінами, сформованими на 3 квітня 2008 року, і не допускати скорочення обсягів їхніх поставок і гарантувати їхню якість.
Також виробники взяли зобов'язання укладати прямі договори із суб'єктами роздрібної торгівлі на постачання таких видів продуктів і співробітничати з Держінспекцією з контролю за цінами в питанні моніторингу оптових цін.
Зі свого боку, уряд зобов'язався створювати рівні умови доступу виробників до державної фінансової підтримки, що надається шляхом використання механізму здешевлення кредитів, сприяти укладанню прямих договорів з торговельними організаціями на постачання продукції, вживати заходів з наповнення споживчого ринку товарами для виробництва соціально значимих продуктів.
Крім того, цей меморандум підписали і ретейлери з такими ж умовами, які були викладені в Меморандумі від 28 березня
Серед підписантів: Асоціації "Укроліяпром", "Союз птахівників України", "Укрм’ясо", "Укрмолпром", "Укрцукор", ВАТ "Миронівський хлібопродукт" ВАТ "Агропромислова компанія" та ін.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів і представники семи найбільших мереж роздрібної торгівлі в Україні підписали 28 березня Меморандум про взаєморозуміння.
Відповідно до меморандуму, уряд і представники ретейла домовилися про те, що з 1 квітня і до кінця року мережі роздрібної торгівлі будуть установлювати на соціально значимі продовольчі товари (борошно пшеничне вищого сорту, хліб пшеничний і житній масових сортів, макаронні вироби, крупа гречана, рис, яловичина і свинина (грудинка, фарш), сало та м'ясо курки) торговельну націнку не вище 10% від ціни виробника-постачальника. При цьому ретейлери гарантують недопущення скорочення обсягів цих товарів
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас