Колишній трейдер Societe Generale подав у суд на банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній трейдер Societe Generale подав у суд на банк

Кримінал
165
Жером Кервьєль, колишній трейдер Societe Generale, що приніс банку збиток більше п'яти мільярдів євро, подав у суд на свого роботодавця.
За словами адвокатів, уже зібрано досить доказів, щоб визнати звільнення трейдера незаконним, пише The Times. Якщо Кервьєль виграє справу, банк повинен буде виплатити йому компенсацію, сума якої поки не відома.
Захист Кервьєля наполягає на тому, що Societe Generale двічі порушив трудове законодавство, звільнивши трейдера. По-перше, ні керівництву банку, ні французькій поліції так і не вдалося довести його провину. Більше того, біржові операції трейдера не були збитковими, поки не втрутилося керівництво - наприкінці 2007 року трейдер заробив для банку 1,4 мільярди євро (2,2 мільярди доларів).
По-друге, за французькими законами, для звільнення Кервьєля керівництво повинне зустрітися з ним один на один і пояснити причину розірвання трудового контракту. Однак тюремне ув'язнення Кервьєля перешкодило цій зустрічі. Адвокати трейдера вже оприлюднили всі необхідні документи і наполягають на припиненні процесу звільнення трейдера.
Societe Generale наполягає на винності Кервьєля - групі, у якій працював трейдер, було заборонено відкривати позиції на біржі на суму, що перевищує 125 мільйонів євро. Однак, за даними слідства, один тільки Кервьєль зумів розмістити кілька позицій на європейські індекси загальним обсягом більше 50 мільярдів євро.
Адвокати Кервьєля наполягають на тому, що керівництво банку знало про дії трейдера і що без ризикованих операцій на біржі прибутки Societe Generale у колишні роки були б значно нижчими.
31-річний Кервьєль був узятий під варту 8 лютого. Прохання про звільнення з-під варти, подане минулого тижня його захистом, суд розглянув у вівторок вранці.
29 січня керівництво Societe Generale відкинуло обвинувачення в здійсненні інсайдерських угод з акціями, які нібито провів член Наглядової ради кредитної організації Роберт Дей (Robert Day).
У той же день трейдеру Societe Generale Жерому Кервьєлю пред'явлені попередні обвинувачення.
Уперше про шахрайство Жерома Кервьєля стало відомо 24 січня.
26 січня він прийшов у поліцію для допиту, а 28 січня - зізнався у скоєному.
18 березня паризький суд випустив трейдера під заставу після 37 днів тюремного ув'язнення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас