Фондові менеджери відмовляються від своїх комісійних заради клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові менеджери відмовляються від своїх комісійних заради клієнтів

Фондовий ринок
322
Фондові менеджери на ринках короткострокового капіталу почали відмовлятися від своїх комісійних, або планують зробити це, у спробі захистити гроші інвесторів від збитків через різке зниження процентних ставок.
Про це в четвер 3 квітня повідомляє газета Financial Times.
Так, за даними видання, про таке рішення вже оголосив раніше найбільший фондовий менеджер на грошовому ринку Fidelity, під управлінням якого перебуває $400 млрд. А до цього до такого ж рішення прийшов інший великий фондовий менеджер Federated Investments, а також підрозділ Wachovia Corp. (WB) Evergreen і підрозділ New York Mellon (BK) Dreyfus.
За словами офіційного представника Fidelity Енн Краулі (Anne Crowley), її фонд ретельно відслідковує прибутковість активів, і коли вона наближається до нуля, відмовляється від комісійних, оскільки розуміє, що інвестори розраховують одержати певний дохід.
За даними FT, такий тиск на фондових менеджерів з боку інвесторів підсилюється, оскільки процентні ставки різко скорочуються. У деяких випадках прибутковість ледь покриває комісію за управління коштами, і багато фондових компаній просто відмовляються від них собі в збиток, щоб тільки зберегти гроші інвесторів. І хоча схоронність коштів у фондах не гарантована, сприймаються вони майже такими ж безпечними, як банківські рахунки.
У результаті, у цих фондах відзначається рекордний приплив коштів. За останні п'ять робочих днів інвестори вперше за кілька тижнів вилучили з фондів невелику кількість грошей, зберігши загальний розмір активів у них на майже рекордному рівні $3,44 трлн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас