Митниця дозволила ввезення товарів під банківську гарантію до розмитнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця дозволила ввезення товарів під банківську гарантію до розмитнення

Казна та Політика
359
Державна митна служба дозволила допуск товарів у вільний обіг під банківську гарантію до завершення процедури їхнього митного оформлення. Про це говориться в повідомленні прес-служби Митниці.
Відповідно до повідомлення, 27 березня Міністерство юстиції зареєструвало наказ Митниці "Про затвердження порядку випуску товарів у вільний обіг під гарантійні зобов'язання при ввезенні їх на митну територію України" від 17 березня.
"Суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності у випадку виникнення потреби в уточненні заявленої митної вартості товарів або у випадку незгоди декларанта з митною вартістю, визначеною митним органом, будуть мати можливість випускати товари у вільний обіг під гарантію вповноваженого банку", - говориться в повідомленні.
За даними прес-служби, раніше механізм реалізації права декларанта на випуск товарів у вільний обіг під гарантійні зобов'язання був відсутній.
Таким чином, коли в митників будуть виникати сумніви щодо правильності вказівки митної вартості, підприємці будуть мати можливість не переривати свої зовнішньоекономічні операції з ризиком для власного бізнесу (наприклад, санкцій за вимушений простій, що може бути обумовлений тривалістю узгоджувальних процесів щодо визначення митної вартості товарів).
У випадку підтвердження правильності поданої бізнесменами на перевірку митної вартості переплата за податки буде повернута в порядку, передбаченому законодавством.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко затвердив програму боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил на 2008-2009 роки.
Ющенко очікує від Державної митної служби більш ефективної роботи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас