ПФТС намагається рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС намагається рости

Фондовий ринок
135
Індекс ПФТС вчора змінив напрямок і виріс за підсумками торгів на 1,76%, до 955,51 пункту, на тлі позитивної динаміки світових фондових площадок. При цьому активність на ринку знизилася практично в 1,5 рази, а обсяг торгів склав 53,4 млн. грн.
Незважаючи на зростання індексу, торгів на ринку практично не було. "Акції, які активно падали в останні дні, зросли вчора протягом 15 хвилин після відкриття торговельної сесії. І практично до кінця дня угод не було. Найближчі прогнози також невтішні - росту очікувати не слід. Зараз учасники придбали папери, щоб дочекатися, коли вони зростуть у ціні, і продати їх. Виходить, ринок знову піде вниз", - прогнозує Роман Вареник, трейдер ІК "Арта - Цінні папери".
Серед блакитних фішок більше за інших подорожчали акції Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 3,86%, Укрсоцбанку - на 3,24%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 2,61%, Єнакіївського метзаводу - на 1,43%, "Центренерго" - на 1,11%, "Азовсталі" - на 1,1%. У той же час акції "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" подешевіли на 5,41%, Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча - на 4,76% і Авдіївського коксохімзаводу - на 0,81%.
"Серед лідерів росту були генеруючі компанії: "Полтаваобленерго", "Львівібленерго", "Чернігівобленерго", "Сумиобленерго" і "Одесаобленерго". Це пов'язане з тим, що держава оголосила про приватизацію підприємств. Це й викликало жваву реакцію на ринку", - відзначає Анастасія Назаренко, брокер ІК "Конкорд Капітал".
Низький попит на акції вітчизняних емітентів експерти пов'язують не стільки зі світовими проблемами на фондовому ринку, скільки з національними особливостями. "Інвестори виходять із позицій у зв'язку з браком ліквідності. Їм зараз потрібні гроші для розвитку бізнесу", - відзначає Вареник. Недостатньо фінансування і неможливість залучення кредитних ресурсів вплинуть на наш фондовий ринок.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас