Тимошенко закликає інвесторів профінансувати будівництво автодоріг і реконструкцію аеропортів для проведення в Україні фіналу ЧЄ-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко закликає інвесторів профінансувати будівництво автодоріг і реконструкцію аеропортів для проведення в Україні фіналу ЧЄ-2012

137
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає інвесторів профінансувати будівництво автомобільних доріг і реконструкцію аеропортів у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Про це Тимошенко сказала на нараді з інвесторами, що проходить у будинку Кабміну.
Тимошенко відзначила, що Україні потрібно реконструювати 13 аеропортів, побудувати нові термінали, модернізувати інфрастуктуру аеропортів.
За її словами, для реконструкції аеропортів потрібно 9,5 млрд. гривень, на реконструкцію автодоріг - 37,5 млрд. гривень, а, крім того, потрібні ще кошти для будівництва низки залізничних гілок.
Вона відзначила, що бюджет України не в змозі профінансувати такі роботи.
Вона запевнила інвесторів, що уряд гарантує проведення прозорих конкурсів та аукціонів на участь у таких проектах, а також відсутність обмежень щодо участі в таких тендерах.
Як повідомляло агентство, У квітні 2007 року Україна і Польща виграли організований УЄФА тендер на проведення ЧЄ-2012 з футболу.
Відповідно до тендерної заявки, проведення відкриття Євро-2012 заплановане у Варшаві, фіналу - у Києві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас