УкрГаз-Енерго звинувачує Нафтогаз у крадіжці газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УкрГаз-Енерго звинувачує Нафтогаз у крадіжці газу

Енергетика
152
Компанія УкрГаз-Енерго звинувачує український нафтогазовий держхолдинг Нафтогаз України в незаконному присвоєнні свого газу і подала у правоохоронні органи відповідні документи, говориться в прес-релізі компанії.
УкрГаз-Енерго вживає всі заходи для припинення спроб незаконного присвоєння майна СП із боку посадових осіб підприємств НАК Нафтогаз України та уже направило відповідні звернення до правоохоронних органів", - говориться в прес-релізі компанії.
Монополіст-імпортер газу також стверджує, що незважаючи на намір української влади виключити компанію з ланцюжка постачання у країну палива (Нафтогаз домовився про це з Газпромом) і її ліквідувати, вона проте дотепер продовжує залишатися єдиним постачальником газу в Україну.
"Імпорт природного газу в Україну здійснюється винятково ЗАТ УкрГаз-Енерго при неухильному дотриманні чинного законодавства і на підставі чинного довгострокового зовнішньоекономічного контракту", - говориться в прес-релізі.
У ньому нагадується, що "станом на 2 квітня жодна компанія системи НАК Нафтогаз України не уклала жодного зовнішньоекономічного контракту на закупівлю природного газу".
"При митному оформленні газу, імпортованого з початку 2008 року, ЗАТ УкрГаз-Енерго авансом оплатило енергетичній митниці близько 2,4 мільярди гривень (480 мільйонів доларів). Споживачі, що уклали із ЗАТ УкрГаз-Енерго відповідні договори, повністю забезпечуються імпортним природним газом", - відзначається в повідомленні.
Разом з тим компанія стверджує, що Нафтогаз відмовляється підтвердити розподіл її газу по споживачах на березень-квітень 2008 року.
"При цьому природний газ, що належить УкрГаз-Енерго, підприємства системи НАК Нафтогаз України використовують "на власний розсуд" і навіть вимагають від споживачів кошти", - говориться в прес-релізі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас