Британці назвали найстабільнішу державу в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці назвали найстабільнішу державу в світі

Казна та Політика
395
Ватикан - найстабільніша держава у світі.
Про це говориться в доповіді британської інформаційної компанії Jane's Information Group, що склала рейтинг стабільності та процвітання 235 країн світу за 2007 рік. Дані дослідження були передані сьогодні ватиканськими радіо, передає ІТАР-ТАРС.
Відповідно до рейтингу, найбільш комфортні умови життя в карликових державах Європи. Папське місто-держава набрало 99 позицій з 100 можливих та обійшло Швецію (2-е місце) і Люксембург (3-є). Повний список опублікувала The Times.
Висновки експертів, засновані на річному спостереженні за країнами, виявилися досить несподіваними. Наприклад, Швейцарія, що вважається найбагатшою і найстабільнішою країною у світі, зайняла лише 17-е місце. Іншим країнам вона поступилася за розрядом соціальних програм. Лише в третій десятці виявилися Франція (22), США (24) і Японія (28).
У першу десятку стабільних країн увійшли:
1.Ватикан
2.Швеція
3.Люксембург
4.Монако
5.Гибралтар (заморська територія Великобританії)
6.Сан-Марино
7.Ліхтенштейн
8.Великобританія
9.Нідерланди
10. Ірландія
В останню десятку країн увійшли, ставши найнестабільнішими:
1.Сектор Газа і Західний берег ріки Йордан
2.Сомалі
3.Судан
4.Афганістан
5.Кот-д'Івуар
6. Гаїті
7.Зімбабве
8.Чад
9.Демократична Республіка Конго
10.Центрально-Африканська Республіка
Примітно, що Ірак не потрапив у десятку країн, де існують найгірші умови для проживання. Автори доповіді підкреслюють, що незважаючи на розгул насильства в цій країні, її уряд відносно стабільний, контролює більшу частину своєї території, і країна має непогані господарські перспективи.
У той же час цього не можна сказати про Афганістан, де перебуває 40-тисячний іноземний військовий контингент, уряд не в змозі контролювати більшу частину країни, а добра половина економіки залежить від вирощування опіуму, говориться в доповіді.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас