Експерти: Уряд України повинен почати реформування економіки, щоб стримати інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Уряд України повинен почати реформування економіки, щоб стримати інфляцію

Казна та Політика
236
Директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський вважає, що українським політикам необхідно реалістично оцінювати динаміку інфляції і її причини та не робити апокаліптичних висновків.
Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві в середу.
"На сьогоднішній день в умовах політичних змагань інфляційні процеси, економічні проблеми перетворюються в суспільні і психологічні", - сказав він.
На думку експерта, боротьба з інфляцією повинна бути виведена за межі політичних дискусій і повинна об'єднати не тільки всі гілки влади, але й всі політичні сили.
З огляду на структуру динаміки зростання загальної інфляції, що склала за даними Євростату в березні 2008 року рекордні 3,5%, експерти роблять висновок, що в країнах, де економічні реформи відсутні, спостерігається зростання показників, а там, де вони є, економіка здатна впоратися з викликами швидше, і зростання інфляції не спостерігається.
У зв'язку із цим Бураковський вважає, що уряду найближчим часом необхідно почати реформування сектора економіки, що дозволить утримувати зростання інфляційних показників.
Як повідомлялося, за підсумками січня-лютого-2008 інфляція в Україні склала 5,7%, зростання ВВП - 5,8%. Держбюджет на 2008 рік заснований на прогнозі інфляції на рівні 9,6% при зростанні реального ВВП 6,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас